q-presentacio5

Presentació

Ca la Manyana conserva tot el caliu i l’encant de les antigues fondes de poble catalanes. Confort, tranquil·litat i familiaritat són les sensacions que hom respira només travessar el llindar de la porta i que fan que de seguida els hostes se sentin “com a casa”.

Es caracteritza per la seva ànima fondista, que uneix una elevada professionalitat amb una implicació vocacional del seu ofici, d’aquesta manera es pot garantir als seus clients una gran qualitat de servei, i una acollida càlida i personalitzada.

Historia

Ca la Manyana és el nom d’una antiga casa de Sant Julià de Vilatorta, documentada des del 1500. Sembla que aquest curiós nom prové de “cal manyà”, el motiu en què tothom coneixia la casa del manyà del poble i que passà a ser Ca la Manyana quan la mestressa de la casa començà a servir àpats als vilatans que s’hi aturaven.

Ca la Manyana és avui una construcció senyorial de dues plantes, amb les façanes decorades amb esplèndids esgrafiats modernistes. Des de 1905, la família Menció regenta aquest hostal-restaurant, un dels més coneguts i apreciats de la comarca d’Osona.